چسب برای درمان عضله (کنزیوتیپ)
چسب عضله، یک چسب درمانی است که با اهداف مختلف، روی قسمت های خاصی از بدن اعمال میشود تا عضلات را حمایت کند، درد و تورم را کاهش دهد و عملکرد را بهبود بدهد.
چسب عضله (کنزیوتیپ) چیست و چگونه کار میکند؟
این چسبها به دلیل جنس پنبه ای که دارند برای انواع پوستها و سنین قابل استفاده است. این چسبها به دلیل قابلیت تحرک بالایی که دارند میتوانند برای انواع ورزشها استفاده شود.ازعضلات، مفاصل یا رباط در حال کار، به خوبی حمایت می کند. کنزیوتیپ Kinesio از ترکیب پنبه ونایلون با قابلیت گردش هوا تشکیل شده است.همچنین این چسب در برابر آب مقاوم است و بهاندازه ای قوی است که میتواند سه تا پنج روز روی پوست باقی بماند، حتی زمانی که ورزش میکنید یا دوش میگیرید. این چسب عضله هنگامیکه روی بدن شما قرار میگیرد، کمی باد میکند و انگار پوست را پس میزند و بهآرامی از روی پوست بلند میشود. اعتقاد بر این است که این اتفاق به ایجاد یک فضای میکروسکوپی بین پوست و ماده چسبناک زیر نوار و چسبندگی بهتر روی پوست کمک میکند.
فواید کنزیوتیپ چیست؟
۱. ایجاد فضا در مفاصل
یک مطالعه مشابه نشان داد که چسب حرکتی باعث افزایش فضای مفصل شانه میشود. اگرچه افزایش فضا اندک است، اما به کاهش تحریک مفاصل کمک میکند.چسب عضله ورزشی ممکن است سیگنالها را در مسیرهای درد تغییردهد. برخی از فیزیوتراپیست ها فکرمیکنند که کنزیوتیپ، اطلاعاتی را که سیستم عصبی حسی شما درباره درد وفشار در بدن ارسال میکند تغییرمیدهد. دکتر مگان اسکالی، متخصص بالینی دارای گواهی هیئتمدیره در فیزیوتراپی ورزشی و متخصص قدرت و آمادگی جسمانی، را اینگونه توضیح میدهد:
بافت های عضلات و پوست شما، بافت همبند، فاسیا، ماهیچهها – حاوی گیرندههای حسی هستند که درد، دما و لمس را احساس میکنند. این گیرندهها همگی به حسی عمقی و مغز کمک میکنند تا بفهمند بدن شما کجاست و چه میکند. چسب کینزیولوژی با ایجاد یک کشیدگی در سطح پوست و برداشتن فشار عضلات، بافت ها میتوانند سیگنالهای ارسالی به مغز را تغییر دهند. زمانی که مغز سیگنال متفاوتی دریافت میکند، واکنش متفاوتی نشان میدهد.
فیزیوتراپیست ها از کینزیوتیپ برای بلند کردن پوست روی ماهیچههای منقبض و گرفته استفاده می کنند. هنگامیکه قسمتی از عضله تحتفشار و کشیدگی قرار میگیرد، گیرندههای درد سیگنال جدیدی به مغز میفرستند و این احساس درد شدید باعث می شود تحرک در نقطه آسیبدیده کاهش پیدا کند و به مرور نقطه آسیب دیده کبود میشود.
۲. ممکن است گردش خون را بهبود ببخشد
کاربرد چسب کنزو این است که اگرمجروح شدید یا آسیب جدی دیدید، این چسب به بهبود گردش خون وکاهش تورم در ناحیه آسیب، کمک کند.همچنین ممکن است گردش مایع لنفاوی را بهتر کند. مایع لنفاوی عمدتاً آب است، اما حاوی پروتئین، باکتری و سایر مواد شیمیایی نیز میباشد. سیستم لنفاوی راهی است که بدن شما تورم و تجمع مایعات را تنظیم میکند. احتمالاً دلیل این است که وقتی از چسب عضله استفاده میشود، فضای زیرپوستی اضافی ایجاد میشود که فشار را درناحیه زیر پوست شما تغییرمیدهد. این تغییر فشار باعث افزایش جریان مایع لنفاوی میشود. همچنین در دو پژوهش دیگر، چسب کنزو تجمع مایع را در زنانی که تحت درمان سرطان سینه و افرادی که تعویض کامل زانو انجام داده بودند، کاهش داد. تغییر جریان مایع لنفاوی میتواند به بهبود سریعتر کبودیها کمک کند.
از چسب عضله (کنزیوتیپ) میتوان برای نواحی مختلف بدن استفاده کرد، از جمله:
زانو: درد زانو، التهاب مفصل زانو، رگ به رگ شدن زانو، تاندونیت زانو، سندرم کشکک رانی
شانه: درد شانه، التهاب مفصل شانه، بورسیت شانه، تاندونیت شانه، شانه یخ زده
کمر: کمردرد، سیاتیک، کشیدگی عضلات کمر، اسپاسم عضلات کمر
آرنج: درد آرنج، التهاب مفصل آرنج، تنیس البو، بورسیت آرنج
مچ دست: درد مچ دست، تونل کارپال، تاندونیت مچ دست
گردن: درد گردن، گرفتگی عضلات گردن، آرتروز گردن
مچ پا: درد مچ پا، پیچ خوردگی مچ پا، التهاب مفصل مچ پا، تاندونیت مچ پا
عضلات پا: درد ساق پا، گرفتگی عضلات پا، شین اسپلینت
عضلات شکم: درد شکم، کشیدگی عضلات شکم
عضلات قفسه سینه: درد قفسه سینه، کشیدگی عضلات قفسه سینه
تکنیکهای مختلف چسباندن نوار کینزیوتیپ
انواع مختلفی از تکنیکهای چسباندن نوار کینزیو وجود دارد که میتوان از آنها برای مصارف مختلف استفاده کرد. برخی از تکنیکهای رایج عبارتند از:
I شکل: این تکنیک برای کشش عضلات و رباطها استفاده میشود.
Y شکل: این تکنیک برای حمایت از عضلات و مفاصل ضعیف یا آسیبدیده استفاده میشود.
X شکل: این تکنیک برای تثبیت عضلات و مفاصل استفاده میشود.
فن باندی: این تکنیک برای حمایت از عضلات و رباطهای ضعیف یا آسیبدیده استفاده میشود.
دایرهای: این تکنیک برای کاهش درد و التهاب ناشی از نقاط ماشهای و سایر دردهای عضلانی استفاده میشود.
فن اسپایدر: این تکنیک برای حمایت از عضلات و رباطهای ضعیف یا آسیبدیده استفاده میشود.
فن پرهای: این تکنیک برای بهبود تخلیه لنفاوی و کاهش تورم استفاده میشود.
چه موقع باید از چسب کنزو استفاده کرد؟
-
درمان جراحات : فیزیوتراپیست ها گاهی از چسب حرکتی بهعنوان بخشی از یک برنامه درمانی کلی برای افرادی که آسیبدیدهاند استفاده میکنند. یک پزشک میگوید: «ما از چسب حرکتی برای کاهش درد و تورم استفاده میکنیم، اما همیشه از آن بهعنوان کمکی برای کاری که میخواهیم انجام دهیم استفاده میشود.
-
حمایت از مناطق ضعیف : کنزیوتیپ یا چسب عضله،برای حمایت بیشتر از عضلات یا مفاصل آسیب دیده استفاده میشود. اگر سندرم استرس کشکک رانی، سندرم باند ایلیوتیبیال یا التهاب تاندون آشیل دارید، چسب حرکتی می تواند در نقش یک کمک کننده ظاهر شود.
-
کاربردها در زندگی روزمره : برخلاف چسبهای تخصصی پزشکی یا چسب درمانی، چسب حرکتی عضله، به شما امکان میدهد بهطورعادی حرکت کنید و برخی از مطالعات نشان میدهد که میتواند حرکت و استقامت را افزایش دهد.
-
آموزش مجدد عضلات : کنزیوتیپ میتواند به تمرین مجدد عضلاتی که عملکرد خود را ازدستدادهاند یا به یک روش ناسالم کار عادت کردهاند کمک کند. بهعنوانمثال، چسب حرکتی میتواند برای اصلاح وضعیت سر و گردن شما استفاده شود. در سال 2017 و در یک مطالعه بالینی، از آن برای کمک به بیماران سکته مغزی، برای بهبود راه رفتنشان استفاده کرده بودند. فیزیوتراپیست ها فکر میکنند که این ممکن است به این دلیل باشد که داشتن حس عجیب چسب روی پوست میتواند شما را از نحوه ایستادن یا حرکت خود آگاهتر کند.
-
افزایش عملکرد : برخی از ورزشکاران از چسب عضلات برای رسیدن به حداکثر عملکرد و محافظت در برابر آسیب هنگام رقابت در مسابقات پرفشار استفاده میکنند. بسیاری ازدوندگان هر بار که در ماراتن شرکت میکنند از این چسب استفاده میکنند،گاهی اوقات چسب را در پشت ران و امتداد باسن قرار میدهند تا به اصطلاح عضله را بیدار کنند تا به کار خود ادامه دهد.
چه زمانی نباید از چسب استفاده شود؟
- زخمهای باز : استفاده از چسب روی زخم میتواند منجر به عفونت یا آسیب دیدن پوست شود.
- ترومبوز سیاهرگی عمقی : افزایش جریان مایعات در بدن میتواند باعث کنده شدن لخته خون شود که ممکن است کشنده باشد.
- سرطان فعال : از آنجایی که نوار کنزیو باعث افزایش گردش خون می شود لذا استفاده از آن در افراد سرطانی ممنوع است. دلیل آن این است که باعث افزایش خون رسانی به غدد سرطانی می شود، که میتواند خطرناک باشد.
- برداشتن غدد لنفاوی : در افرادی که به هر دلیلی غدد لنفاوی ندارند، استفاده از این چسب هم ممنوع است. زیرا باعث افزایش مایعات لنفاوی در بدن می شود و از آنجایی که این افراد توانایی ترشح این مایعات را در بدنشان ندارند، میتواند باعث تورم شود.
- دیابت : افراد دیابتی بهتر است تا حد امکان از این نوارها استفاده نکنند.
- پوست نازک و شکننده : اگر پوست شما ضخامت کمی دارد و مستعد پارگی است مانند بیماری پروانهای، باید از چسباندن کنزیوتیپ روی آن خودداری کنید.
نحوه استفاده از کینزیوتیپ
یک فیزیوتراپ به شما نشان میدهد که چگونه چسب عضله را در ناحیه ای که احساس درد میکنید یا صدمه دیده است، به درستی بچسبانید.برای استفاده از چسب، این مراحل را به خاطر بسپارید:
- ابتدا محل را تمیز و خشک کنید. لوسیونها و روغنها میتوانند از چسبیدن چسب جلوگیری کنند.
- موهای زائد در محل زدن کنزیوتیپ را کوتاه کنید. موهای نازک مشکلی ایجاد نمیکنند.
- به کمک قیچی انتهای چسب ها را به صورت گوشه های گرد در بیاورید، بعضی از مدل ها خودشان این ویژگی را دارند، گوشههای گرد کمتر به لباس گیر میکنند و کمک میکند که چسب برای مدت طولانیتری روی پوست بماند.
- هنگامیکه اولین زبانه را برای چسباندن چسب اعمال میکنید، پس از برداشتن کاغذ پشتی، اجازه دهید انتهای آن کمی بچسبد. شما نمیخواهید در دو سانت آخر هر دو طرف کشش داشته باشید، زیرا این زبانهها فقط برای نگهداشتن چسب در جای خود هستند. اگر انتهای آن را بکشید، چسب پوست شما را میکشد که میتواند باعث تحریک شود یا باعث شود که چسب زودتر جدا شود.
- برای نگهداشتن چسب، انگشتان خود را روی کاغذ بستهبندی نگهدارید. دست زدن به قسمت چسب باعث میشود چسبندگی آن کم شود.
- درمانگر شما میتواند به شما اطلاع دهد که چه مقدار کشش باید در ناحیه مورد نظر استفاده کنید. برای اینکه 75 درصد کشش داشته باشید، چسب را تا جایی که میتوانید بکشید و سپس آن را حدود یک چهارم طولش رها کنید.
- هنگامیکه چسب را کش میدهید، از تمام طول انگشت شست خود در سراسر چسب استفاده کنید تا کشش یکنواخت داشته باشید.
- پس از چسباندن چسب، چسب را به مدت چند ثانیه بهشدت مالش دهید. گرما باعث فعال شدن چسب میشود. چسبندگی کامل معمولاً حدود 20 دقیقه طول می کشد.
نحوه جدا کردن ایمن چسب کینزیو
اگر بیشتر ازچند روز از چسب عضله استفاده میکنید، ممکن است خودبهخود شل شود. در اینجا چند نکته برای جدا کردن چسب بدون آسیب رساندن به پوست شما آورده شده است.
- مقداری روغن (مانند روغن بچه یا روغنزیتون یا لوسیون) را روی چسب بمالید تا چسب شل شود.
- بهآرامی آن را بردارید. خم نکنید و بالا نکشید.
- پس از تکان دادن یکسر انتهای چسب، آن را روی پوست خود فشار دهید تا از چسب جدا شود.
- چسب را بهجای اینکه مستقیماً از جا بکنید، ابتدا به سمت خود بکشید و پوست خود را بهآرامی فشار دهید تا پروسه کندن آن راحت تر شود.
- در حین حرکت انگشتان خود را در امتداد پوست خود حرکت دهید.
- اگر پوست شما تحریک یا آسیبدیده است، از چسب زدن مجدد خودداری کنید و قبل از انجام مجدد اینکار با فیزیوتراپ یا پزشک خود را صحبت کنید.
جمع بندی
به طور کلی چسب عضله برای بهبود عضلات شما بسیار کاربردی است. چه آسیب دیده باشید و چه عضله شما ضعیف شده باشد این چسب به کمک شما خواهد آمد. چسب کنزوتیپ با بهره گیری از علوم جدید، طوری طراحی شده است که بدون حساسیت و با حمایت عضلات، درد را در ناحیه آسیب دیده کاهش دهد و به بازتوانی عضله کمک کند. اگر احساس کردید که به این چسب نیاز دارید، پس از مشورت با یک متخصص، حتما از آن استفاده کنید.
ماندگاری چسب عضله چقدر است؟
ماندگاری چسب عضله به عوامل مختلفی مانند نوع چسب، محل استفاده و فعالیت شما بستگی دارد. بطور کلی، چسبهای عضله باکیفیت میتوانند تا 3 تا 5 روز در شرایط عادی، مانند فعالیتهای روزمره، روی پوست باقی بمانند. با این حال، اگر زیاد عرق میکنید یا در فعالیتهای ورزشی شدید شرکت میکنید، ممکن است چسب زودتر شل شود و نیاز به تعویض داشته باشد.
آیا میتوان با چسب عضله دوش گرفت؟
بله، میتوانید با چسب عضله دوش بگیرید. چسبهای عضله ضد آب هستند و در برابر شستشو با آب گرم و صابون مقاوم هستند. با این حال، برای افزایش ماندگاری چسب، بهتر است از دوشهای طولانی و آب داغ خودداری کنید.
چسب کنزیوتیپ برای گرفتگی عضله مناسب است؟
چسب کنزیوتیپ میتواند به تسکین درد و التهاب ناشی از گرفتگی عضله کمک کند. این نوع چسب با ایجاد کشش ملایم در عضله و بهبود گردش خون عمل میکند. با این حال، چسب کنزیوتیپ راهحلی دائمی برای گرفتگی عضله نیست و باید در کنار سایر روشهای درمانی مانند استراحت، یخگذاری و داروهای مسکن استفاده شود.
چسب عضله را از کجا باید تهیه کرد؟
چسبهای عضله را میتوان در سایت آل چسب از دسته چسب های آرایشی وبهداشتی تهیه کرده و برای استفاده میتوانید از مشاوره تخصصی بهرمند گردید
دیدگاه کاربران
ثبت نظرثبت نظر
شبکه های اجتماعی