چه چسب هایی برای کدام قسمت خودرو مناسب است؟این چسبها چگونه پاک می شوند؟
به طور کلی چسب های خودرویی نقش بسزایی در نگهداری قطعات در صنعت خودروسازی دارند. در کنار پیچ و مهره ها تقریباً در همه جای خودرو از چسب های خودرویی که از انواع چسب های صنعتی هستند استفاده شده است. چسب های خودرویی در فوم ها، صندلی ها، موتور ، گیربکس و … به کار می رود.
چسب خودرویی بسیار قدرتمندی نیز برای مصارف تخصصی تر مانند اتصال فلزات، چوب و پلاستیک یا پر کردن شکاف های کوچک در اجزای شکسته اتومبیل در بازار وجود دارند. یکی از آنها چسب های ضد لرزش است که می تواند برای محکم کردن بست های مکانیکی استفاده شود.
ویژگی چسب خودرویی
از جمله مزایای چسب خودرویی می توان موارد زیر را برشمرد:
-
بدون کاهش حجم
-
سرعت خشک شدن بالا
-
استحکام مکانیکی بالا
-
حفظ خواص الاستیکی بهطور دائم
-
جذب بالای ارتعاشات صوتی
-
فاقد ایزوسیانات، حلال ها یا سیلیکون
کاربرد چسب خودرویی
چسباندن شیشه خودرو: اغلب اتومبیل ها با آینه های چسبیده به شیشه جلو عرضه می شوند. اگرچه آینه جلوی خودرو معمولاً به سختی جدا می شود اما پس از چند سال کارکرد خودرو، احتمالا جدا می شود. به این منظور می توان از انواع چسب خودرویی استفاده کرد. برخی از این چسب ها به همان روش چسب های معمولی کار می کنند، اما برخی دیگر قبل از چسبیدن باید در معرض نور قرار بگیرند. به کمک چسب شیشه خودرو نیز می توان شیشه های خودرو را متصل یا محکم کرد.
تعمیر پوششهای آلومینیومی خودرو با چسب: از انواع چسب خودرویی می توان برای از بین بردن ترک های یک روکش آلومینیومی مانند جعبه دنده استفاده نمود.
محکم کردن پیچ های شل خودرو با چسب: استفاده از انواع چسب خودرویی یک گزینه عالی برای سفت کردن پیچ های سست است. اگر یک پیچ در خودرو به طور مداوم شل می شود، مانند پیچ های پروانه گاز روی کاربراتور، می توانید با استفاده از چسب مخصوص خودرو آن را محکم کنید.
استفاده از چسب در یاتاقان خودرو: انواع چسب خودرویی برای اتصال یاتاقان نیز کاربرد دارد. جدا از ایمن سازی اجزا، چسب های خودرو مزایای دیگری نیز دارند که از جمله آنها می توان به مقاومت در برابر خوردگی اشاره کرد. این مورد به خصوص در مواردی که مقدار کمی سایش در محفظه یاتاقان وجود دارد، مفید است؛ زیرا در صورت عدم استفاده از چسب و سایش بیش از حد، ممکن است یاتاقن به طور کل از بین برود. چسب فاصله اندک بین یاتاقان و محفظه را پر کرده و حرکت یاتاقان را نرم تر می کند و در نتیجه باعث روان تر شدن فعالیت آن می شود.
استفاده از چسب در موتور خودرو: برای پر کردن ترک های جزئی در محفظه موتور یا گیربکس نیز می توانید از انواع چسب خودرویی استفاده کنید. این مورد همچنین می تواند برای طیف وسیعی از فلزات از جمله فولاد ضد زنگ، آلومینیوم و برنز نیز اعمال شود. معمولاً کیت های تعمیر خودرو از دو خمیر جداگانه شامل رزین و یک ماده سخت کننده تشکیل شده اند که ابتدا باید با هم مخلوط شده و سپس به سرعت بر روی ناحیه آسیب دیده قرار گیرند.
چسب ضد آب خودرویی: از چسب های ضد آب که گاهاً ماستیک نیز نامیده می شوند، برای ضد آب کردن شیشه های خودرو استفاده می شود. این چسب ها معمولاً به صورت یک لوله بزرگ با یک سر نازل عرضه می شوند و ممکن است به رنگ سیاه یا روشن باشند. از چسب های ضد آب شفاف برای ضد آب نمودن شیشه ها استفاده می شود. این در حالی است که از چسب های ضد آب سیاه رنگ معمولاً برای ضد آب کردن بدنه خودرو استفاده می شوند.
چسباندن مارک به بدنه اتومبیل: برای چسباندن نشان یا آرم به بدنه، ابتدا سطوح را تمیز کنید. سپس از چسب خودرویی به مقدار کمی استفاده کرده و مارک را برای چند ثانیه روی بدنه نگه دارید تا چسب خشک شود.
چسباندن داشبورد: برای ترمیم روی داشبورد نیز می توانید با استفاده از چسب های خودرویی اتصال فوق العاده محکم را به وجود آورید.
نحوه مصرف چسب خودرویی
ساده ترین تعمیراتی که می توانید در خودرو انجام دهید، موارد کوچک مانند نشانها و اتصالات تزئینی خودرو است. این قطعات را می توان به راحتی به کمک انواع چسب خودرویی به محل خود چسباند. برای این کار ابتدا اطمینان حاصل کنید که هر دو سطح پیوند خورده تمیز هستند. سپس چسب را به یک سطح بزنید. سطوح را برای چند ثانیه کنار هم نگه دارید تا چسب به خوبی محکم شود.
چسب های تخصصی در صنعت خودرو نیز معمولاً برای محکم نمودن بست ها و ضد لرزش شدن آنها مورد استفاده قرار می گیرند. برای استفاده از چسب جهت محکم کردن بست های خودرو ابتدا بست را برداشته و آن را کاملاً تمیز کنید تا تمام آثار آلودگی یا چربی پاک شود. قسمت رزوه دار اتصال را به چند قطره از چسب آغشته کنید. سپس بست را پیچ کرده و کاملاً محکم کنید و بعد از چند دقیقه، یک پیوند ضد لرزش ایجاد شده و از اتصال محافظت می کند.
جمع بندی
چسب خودرویی در قطعات کوچک حتی به اندازه یک حسگر تا قطعات بزرگ حتی به اندازه شاسی خودرو مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از مزایای استفاده از چسب خودرویی آن است که سفت شدن چسب ها به جذب لرزشها و ضربه های اتومبیل کمک می کند. از چسب های خودرویی می توان برای ضد آب نمودن اطراف پنجره ها، ترک های قطعات فلزی خودرو ها و به طور کلی در نگهداری قطعات در صنعت خودروسازی استفاده کرد.به طور کلی از چسب فولاد، قطره ای فوری ، واشرساز، سیلیکون ، دوطرفه و... میتوان استفاده کرد.
انواع چسب های مختلف برای انواع کارهارا می توان در آل چسب تهیه نمایید و از مشاوره فنی رایگان توسط متخصصین پلیمر و پتروشیمی و همچنین پشتیبانی از زمان سفارش و ارسال فوری بهرمند گردید.
دیدگاه کاربران
ثبت نظرثبت نظر
شبکه های اجتماعی