چسب حرارتی(تفنگی) مهمترین چسب صنعت و منزل

چسب حرارتی(تفنگی) مهمترین چسب صنعت و منزل

چسب حرارتی یا چسب تفنگی نخستین بار در سال 1940 تولید شد. این نوع چسب‌ها به واسطه ویژگی‌های ساختاری خاص و منحصر‌به‌فرد خود جایگزین چسب‌هایی بر پایه آب شدند. یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های چسب حرارتی یا تفنگی که باعث افزایش تقاضا برای این نوع چسب در بازارشده است، قابلیت چسباندن اجسام ازجنس‌های مختلف به یکدیگر در مدت زمان بسیار کوتاه است.در حال حاضر در صنایع مختلف نظیر بسته بندی،دکوراسیون داخلی ،فلزات و شیشه و در صنایع هنری نظیر گلسازی وعروسک سازی بیشترین بازار برای این چسب مهیا می باشد.

 

چسب حرارتی (تفنگی) چیست؟

چسب حرارتی ماهیتی پلاستیکی داشته و نوعی فراورده پلاستیکی است. همان‌طور که ازنام این چسب پیداست برای استفاده از آن باید گرما به طور مستقیم به آن اعمال شود. البته حرارت اعمال شده به این نوع چسب‌ها نباید بیش از حد باشد؛ زیرا حرارت بالا و مستقیم باعث ازبین رفتن چسب و از بین رفتن خاصیت چسبندگی آن می گردد. در اصطلاح خارجی به این چسب‌ها، چسب هات ملت گفته می‌شود.

به منظورحفظ خاصیت چسبندگی چسب‌های شمعی یا حرارتی از ابزار مخصوص به نام تفنگ چسب حرارتی استفاده می‌شود. این ابزار حرارت مشخص و مناسبی را به چسب انتقال می‌دهد تا چسب بدون از دست دادن خاصیت چسبندگی خود از حالت جامد به مایع تبدیل شده و روی سطح مورد نظر ریخته شود.

 

چسب حرارتی از چه ماده‌ای تشکیل می‌شود؟

در تولید انواع چسب حرارتی از مواد ترموپلاستیک به شکل گرانول استفاده می‌شود.گرانول ها تحت فشار به لوله‌های پلاستیکی تبدیل می‌شوند که آنها را چسب حرارتی. این چسب‌ها بدون قرار گرفتن در معرض حرارت و گرما حالت جامد خود را به خوبی حفظ می‌کنند. به بیانی ساده‌تر چسب‌های حرارتی به گرمای بیش از حد مانند گرمای ناشی از نور آفتاب و گرمای تولیدی در تفنگ چسبی بسیار حساس بوده و تغییر شکل می‌دهند.

 

مهم‌ترین ویژگی های چسب حرارتی

این چسبها به هنگام جدا شدن از سطح مورد نظر هیچ گونه اثری از خود باقی نمی‌گذارد. ویژگی مهم دیگر چسب حرارتی قدرت چسبندگی بسیار بالای آن است. از دیگر ویژگی‌های این چسب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان چسباندن سطوح پارچه‌ای به یکدیگر
  • مقاومت بسیار بالا در برابر نورخورشید
  • فاقد واکنش شیمیایی بین دو سطح جسم
  • چسبندگی سریع و آنی به سطح مورد نظر
  • حفظ قدرت چسبندگی در برابر عوامل مخربی چون فرسایش، رطوبت ، بارو…

 

انواع چسب حرارتی

چسب‌ های حرارتی از نظر ساختار و نقطه ذوب در دو نوع معمولی و صنعتی تولید می‌شوند. چسب‌ حرارتی نوع معمولی عموما ظاهری بی‌رنگ و شفاف داشته و در اندازه‌های بزرگ و کوچک عرضه می‌شود.

در مقابل چسب حرارتی صنعتی به دلیل نقطه ذوب بسیار بالای خود در فرایند چسباندن برخی قطعات خاص‌تر استفاده می‌شوند. چسب‌های حرارتی صنعتی عمدتا با نام چسب حرارتی کیلویی نیز شناخته می‌شوند. چسب‌های حرارتی بر اساس نوع مواد اولیه به انواع مختلف زیر تقسیم بندی می‌شوند:

  • اتیلن ونیل استات (EVA)
  • پلی آمید (PA)
  • پلی پروپیلن (PP)
  • پلی اورتان (PUR)
  •  

 

چسب‌ حرارتی اتیلن ونیل استات

این نوع از چسب‌های حرارتی به دلیل مقاومت گستره دمایی منفی 30 تا 80 درجه سانتی‌گراد برای استفاده در بسته‌بندی و مونتاژ بسیار مناسب هستند. چسب حرارتی EVA بنا بر فرمولاسیون خاص خود در برابر رطوبت بسیار مقاوم بوده و انعطاف‌پذیری مطلوبی دارد. یکی دیگر از ویژگی‌های خاص این چسب عدم تولید بوی نامطبوع به هنگام اعمال حرارت است.

چسب حرارتی PA

گستره مقاومت دمایی چسب‌های حرارتی PA نسبت به سایر چسب‌ها بیشتر است. به بیانی ساده‌تر گستره دمایی این نوع چسب‌ها بین منفی 30 تا 110 درجه سانتی‌گراد است. چسب حرارتی پلی آمید استحکام بالایی داشته و به همین دلیل در برابر ضربه و ساییدگی بسیار مقاوم است. از این نوع چسب‌ها اغلب در کاربری‌های صنعتی استفاده می‌شود.چسب حرارتی هوگر بهترین چسب حرارتی است که در این دسته جای میگیرد.

چسب حرارتی پلی پروپیلن

یکی از پرمصرف‌ترین پلیمرهای دنیا پلی پروپیلن نام دارد. این ماده خاص و پرکاربرد در ساخت چسب های حرارتی به کار می‌رود. چسب‌های حرارتی که با استفاده از این مواد اولیه ساخته می‌شوند دمای ذوب بالاتری داشته و قدرت چسبندگی بیشتری دارند. از دیگر ویژگی‌های این نوع چسب می‌توان به موارد زیر پرداخت:

  • مقاومت در برابر خمش و فشار
  • انعطاف‌پذیری و شکل‌پذیری
  • مقاومت مطلوب در برابر اشعه UV خورشید

 

چسب حرارتی پلی اورتان

چسب‌های حرارتی PU بعد از ذوب شدن مقداری رطوبت را به خود جذب می‌کنند. البته این جذب رطوبت برای افزایش قدرت چسبندگی چسب حرارتی بسیار مفید است، چراکه باعث می‌شود بعد از گذشت چند روز تغییر شیمیایی در چسب به وجود آمده و قدرت چسبندگی و مقاومت آن افزایش یابد. درحقیقت چسب پلی اورتان حرارتی یکی از پرکاربردترین انواع چسب حرارتی در صنعت چوب،مبلمان وساختمان سازی است.

 

تفاوت چسب حرارتی صنعتی و معمولی

دمای ذوب چسب حرارتی از جمله مهم‌ترین فاکتورهایی است که به هنگام خرید چسب باید به آن توجه کنید. چسب‌های حرارتی صنعتی و معمولی از نظر دمای ذوب با یکدیگر تفاوت دارند. دمای ذوب چسب‌های حرارتی صنعتی نسبت به چسب‌های حرارتی معمولی بیشتر است.قدرت چسبندگی چسب‌های حرارتی صنعتی نسبت به نوع معمولی بیشتر است. چسب‌های حرارتی صنعتی در رنگ‌های زرد، آبی، قرمز و مشکی تولید می‌شوند، در حالی که چسب‌های حرارتی معمولی عموما بی‌رنگ هستند.

کاربرد چسب حرارتی

چسب‌ حرارتی چسبی است که به تنهایی قابلیت چندین چسب دیگر را به صورت هم‌زمان دارا است. یعنی با استفاده از این چسب دیگر نیازی به سایر چسب‌های صنعتی و غیرصنعتی نیست، چراکه با استفاده از آن امکان چسباندن هر نوع سطوح به یکدیگر فراهم می‌شود. این چسب‌های علاوه برچسباندن قطعات به یکدیگر دارند. برای مثال از این چسب‌ها به عنوان درزگیر و ضربه‌گیر استفاده می‌شود. در ادامه برخی از مهم‌ترین موارد کاربرد انواع چسب حرارتی را معرفی می‌کنیم.

 

چسب حرارتی در صنعت چوب (تولید لوازم چوبی و مبلمان)

از انواع چسب حرارتی به خصوص نوع صنعتی در ساخت کابینت و کمد دیواری، مبلمان و اتصال قطعات کلیه چوبی استفاده می‌شود. در واقع اگر به صنعت چوب دقت کنید متوجه می‌شوید که در هر بخش از آن اعم از نصب و اجرای کف‌پوش‌ها، نصب درب و پنجره‌های چوبی و… از این چسب‌ها استفاده شده است.در اجرای کفپوش‌ها هدف از به کار بردن چسب حرارتی به همراه بست‌‌ها علاوه بر افزایش قدرت اتصال، جلوگیری از تولید صداهای جیرجیر ناشی از اصطکاک بین دوقطعه چوب است.

چسب حرارتی در صنایع تولیدی

در کل چسب‌های حرارتی و انواع آن‌ها در صنایع مختلف تولیدی اعم از پوشاک، بسته بندی و… کاربرد چشمگیری دارند. برای مثال بسیاری از محصولات بهداشتی یکبار مصرف مانند پوشاک بچه با کمک چسب حرارتی مونتاژ می‌شوند. همچنین در فرایند اتصال انواع منسوجات مصنوعی در خودروها و… از چسب‌های تفنگی استفاده می‌شود.

همچنین این نوع چسب‌ها در لوازم الکترونیکی به منظور ایمن‌سازی جریان برق و عایق‌بندی آن به کار برده می‌شوند. از این چسب‌ها به جای چسب‌های نواری در مونتاژ قطعات الکترونیکی صفحه نمایش‌ها و باتری‌ها استفاده می‌شود.

چسب حرارتی در صنعت بسته بندی و حمل و نقل

در صنعت بسته بندی در فرایند ساخت جعبه‌ها و کارتن‌های مقوایی همواره از چسب‌های حرارتی استفاده می‌شود. البته بسته بندی‌های مقوایی در گریدهای مختلفی اعم از جعبه‌های غلات، نوشیدنی، مواد غذایی منجمد و… تولید می‌شوند که در عملیات چسباندن هر کدام از چسب‌های حرارتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

نکات مهم در مورد چسب تفنگی

همیشه قبل از استفاده از چسب هات ملت باید سطح دو جسم مورد نظر را به خوبی تمیز کنید. وجود هر گونه ناخالصی و گردوغبار در روی سطح جسم مورد از قدرت چسبندگی چسب هات ملت می‌کاهد. استفاده از انواع چسب حرارتی برای چسباندن سطوحی با گستره دمایی خیلی دما خیلی پایین اصلا توصیه نمی‌شود.

یکی دیگر از نکاتی که به هنگام استفاده از چسب‌های حرارتی باید به آن دقت کنید؛ فشردن سطح مزبور به مدت چند ثانیه پس از ریختن چسب روی آن است. از چسب‌های شمعی یا حرارتی نباید در محیط‌هایی با دمای گرم استفاده کنید، زیرا خاصیت چسبندگی خود را از دست می‌دهند.

 

عوامل موثر در قیمت چسب حرارتی

قیمت چسب حرارتی از جمله موارد بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. قیمت هر یک از انواع چسب‌های شمعی با یکدیگر متفاوت است. این تفاوت قیمت بنا بر قدرت چسبندگی، دمای ذوب چسب حرارتی و وزن یا تعداد آن مشخص می‌شود. البته پیش از اقدام به خرید چسب‌های تفنگی بهتر است به یک فروشگاه معتبر و مورد تایید مراجعه کنید تا بتوانید با اطمینان خاطر بابت کیفیت، قیمت و اصالت کالا خرید خود را انجام دهید.

فروشگاه آل چسب یکی از معتبرترین و بزرگ‌ترین مراکز فروش انواع یراق‌آلات صنعتی، ساختمانی و… است. در این فروشگاه چسب حرارتی با بهترین کیفیت و نازل‌ترین قیمت به فروش می‌رسد. در حال حاضر امکان خرید چسب حرارتی از فروشگاه آل چسب وجود دارد.

 

برندهای چسب هات ملت در بازار

برای این که بهترین محصول را برای خود خریداری کنید، بهتر است برندهای تولیدکننده چسب تفنگی را بشناسید. کیفیت محصولات هر کدام از این برندها متفاوت بوده و قیمتی متمایز از یکدیگر دارند؛ بنابراین قصد داریم مشهورترین برندهای تولیدکننده چسب حرارتی را به شما معرفی کنیم:

  • چسب های حرارتی جانسون

چسب حرارتی جانسون از قدیمی ترین چسبهای حرارتی موجود در بازار است . این برند که پیش تر فقط در کشور تایوان تولید می شد امروزه با همین برند در کشورهای چین و ایران نیز تولید می شود و محصول تولیدی هر سه کشور در بازار ایران موجود است که طبعا قیمت جانسون ایرانی پایین ترین و چسب حرارتی جانسون تایوانی بالاترین قیمت را دارد.

  • چسب های حرارتی صنعتی هوگر

چسب حرارتی هوگر ساخت کشور آلمان می باشد و هر دو سایز نازک و ضخیم در بازار موجود است . شفافیت بالا، قدرت چسبندگی بی نظیر، سرعت خشک شدن و کیفیت بسیاربالا از ویژگیهای این محصول می باشد.

  • چسب های حرارتی لازیو

چسب حرارتی لازیو ساخت کشور ترکیه است و جزو محصولات با کیفیت بازار بوده و سالهاست که در بازار ایران مشغول است . این چسب همچون سایر چسب های موجود در بازار در بسته بندی 1 کیلویی ارائه می شود.

در این مطلب در مورد چسب حرارتی و انواع آن توضیحات جامعی را در اختیار شما قرار دادیم. چسب‌های حرارتی (تفنگی یا شمعی) بر اساس نوع مواد سازنده به انواع مختلف EVA، PA، PP، PUR تقسیم بندی می‌شوند که هر کدام بنا بر خواص ساختاری که دارند در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همیشه در خرید چسب حرارتی به مواردی چون کیفیت و قیمت توجه داشته باشید تا بتوانید تجربه خوبی را از خرید خود کسب نمایید. فروشگاه ال چسب بزرگ‌ترین مرکز فروش انواع چسب حرارتی در ایران بوده و کلیه اجناس را با ضمانت اصالت کالا و قیمت رقابتی عرضه می‌کند. در صورت تمایل به دریافت مشاوره، به آل چسب مراجعه کنید.

دیدگاه کاربران

ثبت نظر

ثبت نظر