انواع چسب خودرویی (معرفی و نحوه استفاده)

انواع چسب خودرویی (معرفی و نحوه استفاده)

امروزه استفاده از انواع چسب ها در صنایع مختلف از جمله صنعت خودروسازی از اهمیت بالایی برخوردار است. انواع مختلف چسب ها از بدنه تا قطعات داخلی با انواع چسب های مخصوص به یکدیگر متصل شده است.جنس بدنه بسیاری از اتومبیل ها از جنس مواد کامپوزیتی است تا وزن تمام شده اتومبیل کاهش پیدا کند.مواد کامپوزیتی به دلیل ماهیت خود قادر به اعمال جوش کاری روی آنها نیستیم بنابرین اتصالات بوسیله چسب و اتصال دهنده ها به یکدیگر متصل میگردد. پس استقبال از انواع چسب در صنعت خودروسازی ابسیار زیاد می باشد. همچنین چسب ها به دلیل خاصیت جذب امواج خود میتوانند لرزش نهایی خودرو را کاهش دهند و ضربه های وارد به محل اتصال قطعات را جدب نمایند. امروزه طیف گسترده ای از درزگیرها و چسب های خودرو به شما امکان می دهند تا بدون خرید یک قطعه جدید،
تعمیرات مطلوبی برای خودروی خود انجام دهید و در نتیجه در هزینه های خود صرفه جویی کنید.


استفاده از چسب در خودرو
امروزه طیف گسترده ای از چسب ها برای تعمیر بسیاری از اجزای ماشین موجود است. پلاستیک، چوب، لاستیک،
شیشه و فلزات مختلف یک خودرو همه با استفاده از چسب قابل تعمیر هستند. از چسب ها می توان برای عایق بندی
دورپنجره ها استفاده کرد.


چسباندن قطعات پلاستیکی یا تزئینی خودرو
یکی از کاربردهای عمومی چسب ها ، چسباندن انواع قطعات پلاستیکی و تزیینی خودرو بدون آسیب به رنگ بدنه خودرو و یا آسیب قطعه است که میتواناز انواع چسب های خودرویی استفاده کرد.


محکم کردن بست های خودرو با چسب
صنعتگران برای اطمینان از محکم بودن اتصالات در لرزش ها و ضربه های ناگهانی از چسب استفاده میکنند. برای استفاده از چسب جهت محکم کردن بست های خودرو به نکات زیر توجه کنید:
1. ابتدا بست را برداشته و آن را کاملا تمیز کنید تا تمام آثار آلودگی یا چربی پاک شود.
2. چند قطره از چسب را به قسمت رزوه دار اتصال بمالید.
3. بست را پیچ کرده و کاملاً محکم کنید.
4. بعد از چند دقیقه، یک پیوند ضد لرزش ایجاد شده و از اتصال محافظت می کند.


چسباندن شیشه خودرو
شما می توانید چسب هایی را برای چسباندن فلز به شیشه یا شیشه به شیشه خریداری کنید. اغلب اتومبیل ها با آینه های چسبیده به شیشه جلو عرضه می شوند. اگرچه آینه جلوی خودرو معمولا به سختی جدا می شود اما پس از چند سال کارکرد خودرو، احتمالا جدا می شود. برای این منظور نیز می توانید از انواع چسب خودرویی استفاده کنید.

برخی از این چسب ها به همان روش چسب های معمولی کار می کنند اما برخی دیگر قبل از چسبیدن باید در معرض نور قرار گیرند. همچنین به کمک چسب شیشه خودرو می توانید شیشه های خودرو را نیز متصل یا محکم کنید.
برای چسباندن آینه جلوی خودرو با چسب مراحل زیر را دنبال کنید:
1. سطح شیشه جلو و آینه را با فعال کننده اسپری کنید.
2. بگذارید فعال کننده خشک شود.
3. چسب را به پایه آینه زده و محکم بر روی شیشه نگه دارید تا تنظیم شود.
تعمیر پوشش های آلومینیومی خودرو با چسب
همچنین از انواع چسب خودرویی می توان برای از بین بردن ترک های یک روکش آلومینیومی مانند جعبه دنده استفاده می‌شود.
محکم کردن پیچ های شل خودرو با چسب استفاده از انواع چسب خودرویی یک گزینه عالی برای سفت کردن پیچ های سست است. اگر یک پیچ در خودرو به طور مداوم شل می شود، (مانند پیچ ​​های پروانه گاز روی کاربراتور) می توانید با استفاده از چسب مخصوص خودرو آن را محکم کنید.
برای محکم کردن پیچ های ماشین با چسب مراحل زیر را دنبال کنید:
1. بست را برداشته و پیچش های پیچ را به دقت تمیز کنید.
2. چند قطره چسب به پیچ بمالید.
3. پیچ را محکم کنید. (بهتر است پس از چسب زدن، کمی زمان بدهید تا پیچ به خوبی محکم شود)


استفاده از چسب در یاتاقان خودرو
انواع چسب خودرویی برای اتصال یاتاقان نیز کاربرد دارد. جدا از ایمن سازی اجزا، چسب های خودرو مزایای دیگری نیز دارند که از جمله آن ها می توان به مقاومت در برابر مشتقات نفتی نظیر بنزین و انواع خوردگی اشاره کرد.چسب ها همچنین می توانند برای ایمن سازی یاتاقان های خودرو مانند یاتاقان چرخ مورد استفاده قرار گیرند. این مورد به خصوص در مواردی که مقدار کمی سایش در محفظه یاتاقان وجود دارد، مفید است. چرا که در صورت عدم استفاده از چسب و سایش بیش از حد، ممکن است یاتاقن به طور کلی از بین برود. چسب فاصله کم بین یاتاقان و محفظه را پر می
کند. همچنین حرکت یاتاقان را نرم تر می کند و باعث روان تر شدن فعالیت آن می شود.


برای استفاده از چسب در یاتاقان خودرو مراحل زیر را دنبال کنید:
1. ابتدا قطعات را کاملا تمیز کنید.
2. چسب را به میزان کم روی هر دو سطح بمالید.
3. اجزا را در کنار هم قرار دهید و حدود 15 دقیقه زمان بدهید تا چسب محکم شود.
4. چسب بعد از حدود 3 ساعت کاملاً محکم می شود.

استفاده از چسب در موتور خودرو
انواع چسب های خودرویی مانند سیلیکون حرارتی و... که ماهیت الاستیک دارند برای پرکردن ترک ها و منافذ باز خودرویی از چسب ها استفاده می شود. این مورد همچنین می تواند برای طیف وسیعی از فلزات از جمله فولاد ضدزنگ، آلومینیوم و برنز نیز اعمال شود.
یکی از چسب های مهم و پرکاربرد در خودرو چسب های اپوکسی هستند این نوع چسب ها دوجزیی می باشند یعنی شامل یک رزین و یک هاردنر می باشند که به تقویت خواص چسب کمک میکند..شیوه استفاده از چسب های دوجزیی به اینصورت است:
1. ناحیه موردنظرتان را از هرگونه گردو غبار وچربی تا حد ممکن تمیز کنید. (برای تمیز کردن می توانید از یک مایع تمیزکننده و یک برس استفاده کنید)
2. رزین و هاردنر را به میزان مساوی کاملاً با هم مخلوط کنید.
3. به کمک یک کاردک، مخلوط حاصله را روی محل موردنظر بمالید.
4. اجازه دهید چسب چندثانیه در معرض هوا باشد تا خودش را بگیرد.
5. دو موردنظر را به یکدیگر فشار دهید تا کاملاً فضاها و حفرات را پر کند.
6. در مرحله آخر سطح چسب را صاف کنید.
قبل از رانندگی با ماشین، اطمینان حاصل کنید که این چسب حدود 10 ساعت بر روی قسمت مورد نظر مانده و خشک شده‌است. قدرت کامل چسب پس از حدود 72 ساعت حاصل می شود.


چسب ضد آب خودرویی

 

از چسب های ضد آب که ماستیک نیز نامیده می شوند برای ضد آب کردن شیشه های خودرو  استفاده می شود. این چسب‌ها معمولاً به صورت کاتریجی عرضه می شوند که بر اساس بدنه خودرو رنگ های سفید، طوسی و مشکی دارند. از چسب های ضد آب شفاف برای ضد آب نمودن شیشه ها استفاده می شود این در حالی است که از چسب های ضد آب سیاه رنگ معمولا برای ضد آب کردن بدنه خودرو استفاده می شود.

برای استفاده از این مدل از انواع چسب خودرویی مراحل زیر را دنبال کنید:
1. اطراف شیشه ها را به آرامی با دست یا به کمک یک قاشق بلند کنید.
2. نازل را در شکاف قرار دهید.
3. در حالی که نازل را در امتداد شکاف می کشید، چسب را وارد آن کنید.

 


چگونه چسب خودرویی را پاک کنیم؟
احتمالا شما نیاز خواهید داشت تا برای آراسته و تمیز شدن خودرو، نواحی اطراف محل تعمیر شده را تمیز کنید. یا در برخی موارد ممکن است نیاز باشد تا چسب قبلی را پاک کرده و از چسب جدیدی استفاده کنید.برای این منظور می توانید به کمک یک چاقوی تیز این کار را انجام دهید.


نکات ایمنی استفاده از چسب خودرویی 

  •  اطمینان حاصل کنید که هرگونه هشدار روی بسته بندی چسب ها را خوانده اید. در غیر این صورت ممکن است به قطعه‌ی از خودرو که در حال تعمیر آن هستید، آسیب برسانید.
  • بسیاری از انواع چسب خودرویی باید فقط در محلی با تهویه مناسب استفاده شوند زیرا از برخی مواد شیمیایی تشکیل شده اند که برای سیستم تنفسی عارضه آفرین تلقی میشوند و مشکلات تنفسی به همراه خواهند داشت بنابراین قبل از استفاده نکات روی بدنه چسب را به خوبی مطالعه نمایید.
  •  برخی از انواع چسب ها در صورت تماس با پوست، می توانند باعث تحریک قابل توجهی شوند. بنابراین هنگام دست زدن به چسب ها از دستکش استفاده کنید و درصورت تماس چسب با پوست دست از آب و صابون استفاده نمایید.
  •  در صورت برخورد چسب با چشم، چشمان خود را با مقدار زیادی آب شستشو داده و بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.


آل چسب مرکز خرید انواع چسب خودرویی
ما در آل چسب طیف گسترده ای از چسب ها شامل انواع چسب خودرویی مناسب برای کاربردهای مختلف را داریم. انواع چسب های مورد استفاده در زیر کاپوت شامل چسب واشر، چسب سیلیکون حرارتی و مخصوص شیشه، چسب اپوکسی ، چسب زه خودرو، بیرکوزیک ، آناروبیک و … را می توانید در آل چسب پیدا کنید. همچنین برای سفارشات عمده می توانید با ما در ارتباط بوده واز طریق سایت و یا واتساپ اقدام به خریداری نمایید. همچنین جهت مشاوره و دریافت راهنمایی نیز می توانید با متخصصان فنی در ارتباط باشید.

دیدگاه کاربران

ثبت نظر

ثبت نظر